Afbeelding Ernest Administratie en Advies voor ZZP, MKB en eenmanszaak in omgeving Breda, Roosendaal, Prinsebeek, Etten-Leur, Bavel, Terheijden, Teteringen en Oosterhout.
Afbeelding boekhouding Ernest Administratie en advies. Boekhouding
Afbeelding advies Ernest Administratie en advies. Advies
Foto van Peter Ernest. Persoonlijk

Nieuws en updates

Administratie zelf doen of...

(05-08-2017 door: Peter Ernest)

Hulp bij administratie

5 redenen om je administratie uit te besteden
Als ZZP-er is je administratie een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Zo’n groeiende onderneming is leuk, maar je moet het overzicht wel behouden. Mijn advies is om je administratie uit te besteden. En dat zeg ik niet alleen omdat ik zit te springen om jouw boekhouding te doen, maar ook omdat het echt veel voordelen heeft. Welke? Ernest Administratie en Advies heeft 5 belangrijkste voor je op een rijtje gezet!
1.Het bespaart zeeën van tijd én geld (Ja, echt!)
Natuurlijk werkt een boekhouder niet gratis en zit er aan het uitbesteden van je administratie een kostenplaatje vast. Maar deze kosten wegen niet op tegen de tijd die je kwijt bent als je zelf je administratie gaat doen. En tijd = geld! Een boekhouder werkt efficiënt en is minder tijd kwijt aan jouw administratie dan als je het zelf gaat doen. De tijd die je hiermee overhoudt kun je weer stoppen in je onderneming. Daarnaast ken ik alle fiscale voordelen, waardoor je geld bespaart.

2.Het is veiliger
Als je een kleine onderneming hebt en er is iemand langdurig afwezig kan je administratie vertraging oplopen. Daarnaast heb je zelf niet de tijd om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwe of veranderende wet- en regelgeving. Professionals zijn dit wel. Daarnaast hebben de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel een aantal regels opgesteld waar de administratie van een eenmanszaak aan moet voldoen. Die regels ken ik uit mijn hoofd; dat scheelt jou weer een hoop kopzorgen.

3.Het is overzichtelijk
Een boekhouder regelt jouw administratie op overzichtelijke wijze. Bij Ernest Administratie en Advies kun je op ieder moment je administratie opvragen.

4.Geen slordigheid of foutjes
Als je je administratie uitbesteedt, loop je ook geen risico op fouten in je boekhouding. Als je het zelf doet, loop je logischerwijs wat meer risico op slordigheidjes of fouten. Dat is vervelend, want de Belastingdienst kan hier erg streng in zijn, boetes opleggen of een naheffing toepassen. Uiteindelijk ben je hierdoor meer geld kwijt. Je boekhouder daarentegen is gespecialiseerd en doet dit iedere dag, waardoor een fout minder snel gemaakt is.

5.Vaste tarieven
Bij Ernest Administratie en Advies hanteren we vaste tarieven. Je kunt de kosten dus gemakkelijk inplannen en daarnaast ook altijd bellen als je iets wilt weten, ik geef je graag (fiscaal) advies. Ik ben per mail en telefonisch bereikbaar.

AOV zin of onzin

(05-08-2017 door: Peter Ernest)

De 3 grootste misverstanden over een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Ongeveer 1 op de 5 zzp’ers verzekert zich tegen arbeidsongeschiktheid (AOV). De rest neemt het risico op de koop toe. Men denkt vaak: “Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Onzin!’’. Het wordt gezien als duur en onzinnig, want welk risico loop je nou eigenlijk? Dit beeld is onterecht. Er bestaan namelijk nogal wat misverstanden rondom zzp verzekeringen.
Ongeveer 1 op de 3 zelfstandigen mét personeel verzekeren zich tegen arbeidsongeschiktheid. Net als bij de ZZP-er verzekert ook hier het grootse deel zich dus niet, ondanks het risico dat je loopt als je de verantwoordelijkheid draagt over je personeel. De bezwaren die ondernemers tegen een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben zijn vaak ongegrond.
Wat zijn de meest voorkomende misverstanden?

1. ‘‘De verzekeraar betaalt toch niet uit’’
De medisch adviseur van de verzekeraar bepaalt of je arbeidsongeschikt bent of niet. Hij gebruikt daarvoor de informatie die jij zelf aanlevert, bijvoorbeeld de informatie van de huisarts. De arbeidsdeskundige bepaalt daarnaast de mate waarin je arbeidsongeschikt bent. In verreweg de meeste gevallen keert de verzekeraar gewoon uit. Maar soms komt het niet tot een uitkering: Dit kan voorkomen als bijvoorbeeld de verzekerde al beter is vóórdat zijn wachttijd om is. Het kan ook zo zijn dat de verzekerde zijn premie niet betaalt, of bij zijn aanvraag niet eerlijk is geweest over zijn ziekteverleden. Gelukkig komt dat laatste maar weinig voor.

2. ‘‘Een AOV nemen is zonde, want je loopt nauwelijks risico’’
Men denkt vaak dat als je bijvoorbeeld iedere dag werk achter de computer verricht, je nauwelijks kans loopt om arbeidsongeschikt te worden. Dat is een misverstand. Veel gevallen van arbeidsongeschiktheid zijn namelijk van psychische aard. Ook in de veilige omgeving van een kantoor of je eigen werkplaats kun je dus arbeidsongeschikt worden. En vergeet niet, dat je ook bijvoorbeeld geblesseerd kunt raken tijdens het uitoefenen van je hobby. Skiën, voetballen, hardlopen, klussen in en om het huis: een ongeluk zit in een klein hoekje. Als dit jou overkomt zorgt je AOV ervoor dat je niet zonder inkomen komt te zitten.

3. ‘‘Een AOV is veel te duur’’
Een AOV hoeft helemaal niet duur te zijn. Hoeveel kost een AOV? Vraag het aan iemand die niet is verzekerd en de kans is groot dat diegene een hoger bedrag noemt dan de werkelijke kosten. De hoogte van de premie heb je zelf in de hand. Je kunt ervoor kiezen om een langere of kortere wachttijd te nemen, of voor een hoger of lager verzekerd bedrag. Daarnaast speelt je beroep een rol; een metaalbewerker betaalt meer premie dan een binnenhuisarchitect, omdat een metaalbewerker nou eenmaal meer risico loopt in zijn beroep.

Voor wie is een AOV relevant?
Een AOV is relevant voor iedereen die géén beroep kan doen op een overheidsvoorziening als hij ziek wordt. Oftewel: alle ondernemers! Daarnaast gaan verzekeraars verder dan alleen uitbetalen. Denk aan preventiediensten en begeleiding om ziekte te voorkomen of zoveel mogelijk te bekorten. Ook al zorgt je AOV voor inkomen als het nodig is: je wilt als ondernemer natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag!
AOV feiten
ZzP’ers die in de landbouw, bouw of financiële dienstverlening werken verzekeren zich het vaakst. De minste AOV’s worden gesloten door zzp’ers die werken in onder meer de sectoren vervoer, recreatie, cultuur, horeca en handel in onroerend goed.
Zzp’ers met een hoger inkomen verzekeren zich vaker. Ligt het inkomen tussen € 10.000,- en € 20.000,-? Dan verzekert 10% zich. Bij meer dan € 50.000,- is dat 46%.
Vrouwelijke zzp’ers verzekeren zich minder vaak dan mannelijke zzp’ers.

Afbeelding laadsysteem Ernest Administratie en Advies